Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Noves tecnologies

Adquisició d’un termoreciclador per a l’Àrea de Salut de Menorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de subministrament i serveis a càrrec del Servei de Salut per valor de 75.830 €.

Entre les diferents contractacions destaca l’adquisició d’un termoreciclador per a l’Àrea de Salut de Menorca o la contractació d’un servei de transport i missatgeria extraordinari a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera per tal de cobrir l’enviament de proves diagnòstiques i de recollida de material de protecció per als professionals (EPI).

Aquestes contractacions estan relacionades amb el tractament de la pandèmia a causa de la necessitat concreta de disposar de determinats serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta de lluita contra la COVID-19.

Cal destacar que totes aquestes contractacions es financen a través del fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) de les Illes Balears autoritzat per la Comissió Europea. Aquesta redistribució de les ajudes europees s’emmarca en la decisió de la Unió Europea de flexibilitzar l’ús dels fons de cohesió per reforçar els sistemes sanitaris i la capacitat de resposta davant la crisi sanitària.

Concretament, les contractacions d'emergència són les següents:

  1. L’Àrea de Salut de Menorca va contractar l’adquisició d’un termoreciclador per l’import de 27.830 €.
  2. L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera va contractar un servei de transport i missatgeria per l’import total de 48.000 €.

El passat mes de març el Consell de Govern va aprovar l'acord de mesures que s’han d’adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració d'estat d'alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l'Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d'emergència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 16/11/2020]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]