Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

Conveni en matèria de drogodependències, amb càrrec al fons de béns decomissats

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 314, de dia 1 de desembre de 2020, s'ha publicat la Resolució per la qual es divulga el Conveni, per a l'any 2020, entre la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB), en matèria de drogodependències i amb càrrec al fons de béns decomissats.

Aquesta Resolució, de 19 de novembre, correspon a Secretaria d'Estat de Sanitat.

L'acord del conveni establert, sorgeix una vegada establerts els requisits jurídics pertinents i realitzada la reunió entre el delegat del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues, Juan Ramón Villalbí i, la consellera de Salut i Consum de Balears, Patricia Gómez.

Finalitat del conveni

Les comunitats autònomes són destinatàries dels recursos del Fons per al desenvolupament i execució dels plans i programes de drogues. La Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues assumeix el finançament dels programes i la CAIB assumeix el compromís material de la seva execució.

Obligacions de les parts

La Conselleria de Salut i Consum desenvoluparà el Programa d'atenció de drogodependències i altres addiccions en els seus diferents àmbits d'actuació, per un import de 294.000,00 €

El Ministeri de Sanitat (Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues) finançarà la realització d'aquests programes, amb un total de 294.000,00 procedents de crèdits provinents del Fons de béns decomissats per tràfic il·lícit de drogues i altres delictes relacionats.

En el primer trimestre del pròxim exercici, la citada Conselleria remetrà a la Mesa de Coordinació d'Adjudicacions un informe final i d'avaluació del desenvolupament dels programes i una certificació detallada de la despesa efectuada en l'execució d'aquests.

Vigència

El conveni entrarà en vigor una vegada publicat en el BOE.

Comissió de seguiment

Per al seguiment d'aquest conveni s'ha constituït una Comissió de Seguiment.

[Fuente: BOE. Núm. 314. 01/12/2020]

[Foto: Infosalut / Tourisme / CC BY-NC-SA 4.0]