Categories: Qualitat, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Pròrroga de dos contractes de diàlisi peritoneal ambulatòria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha atorgat al director general del Servei de Salut de les Illes Balears l’autorització prèvia per exercir la competència en matèria d’autorització i disposició de la despesa relacionada amb la pròrroga de dos contractes de diàlisi peritoneal ambulatòria per un valor màxim de 6.586.483 €.

La pròrroga dels dos contractes comprèn el període que va des de l’1 d’abril de 2021 fins al 31 de març de 2023. La perllongació d’un contracte es fa per l’import de 4.955.685 € (Baxter, SL) i la de l’altre, per 1.630.797 € (Fresenius Medical Care España).

La necessitat d’administrar els tractaments de diàlisi peritoneal —una prestació que forma part de la cartera de serveis del Sistema Nacional de Salut— als pacients amb insuficiència renal remesos pel Servei de Salut fa necessari contractar aquest servei, per a la qual cosa és indispensable iniciar un procediment de contractació en el marc de la contractació pública.

El Govern de les Illes Balears ha de garantir el bon funcionament del sistema sanitari públic exercint les diferents facultats que les lleis específiques li atribueixen, aplicant-hi els seus recursos i mitjans organitzatius, emprenent accions encaminades a satisfer el dret de protecció de la salut i distribuint òptimament els recursos de què disposa per finançar les prestacions assistencials i els serveis sanitaris.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 22/03/2021]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]