Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El programa "Menorca Borina" arriba a les sales de diàlisi de l'Àrea de Salut de Menorca gràcies a la donació de material d'ALCER

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els pacients amb insuficiència renal crònica podran realitzar exercicis de baixa intensitat mentre estan fent les sessions d’hemodiàlisi, amb pedals estàtics que es col·loquen a peu del llit, a la vegada que rebran assessorament dels tècnics del Gabinet de Medicina Esportiva del Consell Insular de Menorca per mantenir una vida activa en el seu dia a dia.

Amb la posada en marxa d’aquesta iniciativa, l’equip tècnic del programa "Menorca Borina" oferirà assessorament i acompanyament als professionals la Unitat de Diàlisi de l’Hospital Mateu Orfila perquè, durant les hores que els malalts estan connectats a la màquina d’hemodiàlisi, puguin fer exercici moderat amb els pedals estàtics que s’enganxen a la capçalera dels peus del llit. Des de "Menorca Borina" també s’oferirà un programa d’entrenaments personalitzat perquè aquestes persones puguin complementar l’activitat física des de casa i mantenir una vida activa en el seu dia a dia.


Aquest programa a les Unitats de Diàlisi, que només s’ofereix a l’Hospital de Manacor i ara a l’Hospital Mateu Orfila, comporta molts avantatges per als pacients. Segons expliquen els doctors del servei de Nefrologia de l'Hospital Mateu Orfila, Sergio Ibáñez i  Fernando Salom, l’exercici ajuda a mobilitzar la sang i millora la funcionalitat de la diàlisi, permet mantenir o millorar la massa muscular i aporta beneficis de tipus psicològic. Per a l’equip de Nefrologia, es tracta d’una clara millora en la qualitat assistencial de les persones que han de fer sessions d’hemodiàlisi, tant a l’Hospital Mateu Orfila com al centre de salut Canal Salat.

[Font: Àrea de Salut de Menorca. 12/08/2021]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]