Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'ISCIII obre una nova àrea d'investigació sobre malalties infeccioses al Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consorci "Centro de Investigación Biomédica en Red" (CIBER), gestionat i finançat per l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII), disposa d'una nova àrea temàtica que s'afegeix a les onze ja existents. Es tracta de l'àrea de Malalties Infeccioses, que estudiarà de forma específica un dels àmbits més rellevants de la investigació biomèdica.

La resolució provisional de concessió corresponent a la convocatòria d'incorporació de la nova àrea de Malalties Infeccioses es fa pública com a part de les ajudes de l'Acció Estratègia en Salut (AES) de l'ISCIII, en el marc del Programa Estatal de Generació de Coneixement i Enfortiment del Sistema Espanyol de I+D+I. La nova àrea d'Infeccioses comptarà amb una dotació inicial propera als 4 milions d'euros i el seu naixement es concreta en la incorporació de 46 nous grups d'investigació al CIBER. A més d'aquesta novetat, també es publica la incorporació al CIBER d'uns altres cinc grups d'investigació en tres de les àrees ja existents: Càncer (CIBERONC), Malalties Respiratòries (CIBERES), i Bioenginyeria, Biomaterials i Nanomedicina (CIBER-BBN).

L'objectiu d'aquesta nova convocatòria de Malalties Infeccioses és constituir una nova àrea en el Consorci CIBER que dirigeixi l'estudi d'aquestes malalties per enfortir la integració i coordinació científica dels grups d'investigació, tant en la investigació de caràcter més fonamental com en el vessant més clínic i translacional. Es potencia així la capacitat del teixit científic en xarxa d'Espanya, gràcies a la incorporació de nous grups d'investigació i a l'impuls específic de les malalties infeccioses, que requereixen un enfocament global i cooperatiu per avançar en àmbits tan rellevants com les resistències antimicrobianes, els determinants de la salut, el diagnòstic primerenc, les malalties desateses, el desenvolupament de noves teràpies i l'enfocament de pandèmies com l'actual, entre altres aspectes. 

[Font: Ministeri de Ciència. 31/08/2021]

[Foto: Instituto de Salud Carlos III]