Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut i el sector privat es coordinen per oferir la prestació de l'eutanàsia amb tota la informació possible

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Ambdues parts han acordat que faran feina de manera coordinada perquè la prestació de l’eutanàsia es pugui oferir contant amb tota la informació possible dels pacients del sector privat de les Illes Balears. Així, els facultatius de la privada tendran accés a tota la informació sobre els processos i terminis per assessorar els pacients que vulguin acollir-se a aquesta prestació que ofereix el sistema públic de salut. Això permetrà canalitzar les peticions de manera àgil i senzilla.

Així mateix, el sector privat s’ha compromès a facilitar tota la informació necessària del procés clínic assistencial del pacient i això garantirà que la prestació es pugui oferir de manera adequada a la llei dins el termini i en la forma escaient (ja que, per exemple, s’evitarà la repetició de proves que ja s’hagin fet al pacient en el sector privat).

La prestació de l’eutanàsia

Les Balears ofereixen la prestació d’ajuda per morir des del passat 25 de juny, tal com estableix la Llei orgànica 3/2021, de 24 de març. Poden sol·licitar-la els pacients que sofreixin una malaltia greu i incurable o patiment greu crònic en els termes que estableix la Llei esmentada.

A fi de garantir la prestació de l’eutanàsia la Conselleria de Salut i Consum ha duit a terme diverses actuacions. D’una banda, s’ha constituït la Comissió de Garantia i Avaluació del Dret a la Prestació d’Ajuda per Morir de les Illes Balears i s’ha reunit el grup d’experts per aportar punts de vista diversos i contribuir a resoldre els possibles dubtes que es presentin en l’aplicació de la Llei.

Així mateix, ha constituït un grup de participació d’associacions de pacients per tractar de manera específica la prestació de l’eutanàsia, amb l’objectiu d’ informar i oferir la possibilitat de plantejar i resoldre dubtes que puguin tenir les associacions i escoltar els seus suggeriments.

D’altra banda, s’han fet trobades de feina entre diversos departaments del Govern per tal de tancar el contingut dels formularis oficials, definir els circuits que ha de seguir tota la documentació oficial, dissenyar els sistemes informàtics que donaran suport a la prestació -tot garantint la confidencialitat dels usuaris-, programar les jornades de formació i sensibilització per als professionals del Servei de Salut de les Illes Balears en cada una de les illes, elaborar la informació que es posarà a l’abast de la ciutadania a través de la web i compartir els continguts de les trobades amb el Ministeri de Sanitat per elaborar diversos protocols d’actuació (sobre valoració de la incapacitat, la medicació, la formació i l’objecció de consciència).

Pot trobar-se més informació en aquest enllaç.

També es poden traslladar consultes a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 16/09/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]