Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El COPIB organitza un cicle de 3 seminaris web gratuïts centrats en la violència contra les dones en risc d'exclusió social

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El COPIB ha organitzat per al mes de novembre un cicle de tres seminaris web gratuïts, centrats en la “Prevenció, sensibilització, conscienciació i erradicació de la violència contra les dones desfavorides i en risc d'exclusió social”. Dirigit a professionals de la Psicologia, estudiants de Grau i estudiants de Màster PGS, l'activitat compta amb la col·laboració de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, l’Institut Balear de la Dona i el Ministeri d'Igualtat.

Al llarg de les tres sessions previstes, els ponents convidats compartiran la seva experiència i coneixements sobre la matèria, per a defensar la integració de la perspectiva de gènere en la professió i abordar qüestions com l'origen i els mecanismes que mantenen la violència de gènere; la importància del moviment de dones i del feminisme en la lluita contra la violència de gènere; la violència de gènere com un procés històric, cultural, polític, social i estructural i com un problema de salut pública i drets humans; el cicle de la violència i altres models teòrics explicatius: identificació i característiques de les diferents fases en les relacions de maltractament; conseqüències psicològiques, econòmiques i socials en les dones víctimes; i models de bones pràctiques en la intervenció directa.

El programa de sessions, que es desenvoluparan a través de la plataforma Zoom, és el següent:

  • Dia 11 de novembre, a les 17.00 hores, sessió a càrrec de Mari Lina Ribas Clapés, psicòloga col·legiada (B-00615) i titular de l'Oficina d'Atenció a Víctimes d'Eivissa del Ministeri de Justícia.

Les persones interessades a unir-se a aquesta sessió poden fer-ho en el següent enllaç.

ID de reunió: 845 9184 2134

Codi d'accés: 520800

  • Dia 18 de novembre, a les 17.00 hores, sessió a càrrec de Raquel Herrezuelo Sáez, psicòloga col·legiada (B-02765), i experta en polítiques d'igualtat i prevenció de la violència de gènere.

Les persones interessades a unir-se a aquesta sessió poden fer-ho en el següent enllaç.

ID de reunió: 820 6205 2892

Codi d'accés: 364549

  • Dimarts, 30 de novembre, a les 16 hores, sessió a càrrec de Fernando Pérez Pacho, psicòleg col·legiat (B-00202) i especialista en Psicologia Clínica.

Les persones interessades a unir-se a aquesta sessió poden fer-ho en el següent enllaç.

ID de reunió: 880 2106 4511

Codi d'accés: 139802

[Font: COPIB. 25/10/2021]

[Foto: Infosalut / Dona esperant al carrer Sindicat / CC BY-NC-SA 4.0]