Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L’Hospital Universitari Son Llàtzer presenta la Comissió en matèria de violència masclista

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Universitari Son Llàtzer, amb motiu del Dia internacional de l'eliminació de la violència contra la dona, va presentar la Comissió de Violència masclista per sensibilitzar i identificar casos de violència masclista en dones que són ateses tant a Son Llàtzer com a l'Hospital Joan March.

La violència contra les dones, denominada també violència masclista, és la més gran expressió de desigualtat que perviu entre dones i homes per raons de gènere. La lluita contra la violència masclista no és fàcil i requereix l’actuació coordinada des de diferents sectors —educació, serveis socials, interior, justícia, salut— i amb diferents eines, com ara l’elaboració i el compliment de normativa, la sensibilització, l’educació i la formació.

És per això que a iniciativa del personal de l’Hospital Universitari Son Llàtzer i amb el suport de la Direcció Gerència, l’any 2019 es va crear la Comissió de Violència Masclista, un òrgan multidisciplinari en el qual conflueixen professionals de diferents àrees i professions —treball social, medicina d’urgències, ginecologia, pediatria, psiquiatria, infermeria, infermeria obstetricoginecològica, assessoria jurídica i personal sociosanitari—, que aporten les diferents visions necessàries per abordar aquesta problemàtica.

Els objectius principals de la Comissió són garantir una atenció sanitària integral a les dones maltractades, lluitar per erradicar la violència masclista i integrar la visió de gènere en l’activitat assistencial. Per aconseguir-ho ha establert un full de ruta que inclou una campanya de sensibilització i formació en matèria de violència masclista dirigida al personal sanitari i no sanitari dels hospitals Son Llàtzer i Joan March i també la revisió dels circuits actuals i la creació d’altres circuits i procediments basats en els protocols vigents a les Illes Balears.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 25/11/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]