Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Contractació del subministrament de lents intraoculars per als centres hospitalaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La implantació d’aquestes lents s’ha convertit en una de les intervencions quirúrgiques més habituals. El valor màxim estimat és de 2,4 milions, i el contracte tindrà una vigència de 12 mesos, amb la possibilitat de prorrogar-lo 36 més.

El Consell de Govern ha autoritzat el director general del Servei de Salut de les Illes Balears per tramitar l’acord marc del qual derivarà la contractació dels subministraments de lents intraoculars per als centres hospitalaris del Servei de Salut de les Illes Balears, per un valor màxim estimat de 2.421.720 €.

Les lents intraoculars són uns dispositius implantables fabricats amb material acrílic que es col·loquen dins la cavitat ocular amb la finalitat de corregir o millorar l’enfocament quan la funció del cristal·lí no és efectiva.

La implantació d’aquestes lents s’ha convertit en una de les intervencions quirúrgiques més habituals, a causa, en gran manera, de l’augment de l’esperança de vida i la degeneració que es produeix en la membrana cristal·lina.

Per a la correcció quirúrgica, cal disposar d’una gran varietat de lents, perquè, segons la patologia que s’hagi de tractar i les característiques del pacient, serà necessari un tipus de lent o un altre. A més, no sols cal disposar d’un ventall ampli de tipus de lents (els quals es diferencien segons la cavitat, el material de fabricació, el tipus de fixació, el tipus d’òptica, els filtres incorporats, etc.), sinó que és necessari disposar de les diferents graduacions, de manera que s’adaptin a la necessitat individual de cada pacient.

Es preveu que aquest contracte tengui una vigència de 12 mesos des de la data en què es formalitzi, amb la possibilitat de prorrogar-lo per un període màxim de 36 mesos més.

El Govern de les Illes Balears ha de garantir el bon funcionament del sistema sanitari públic exercint les facultats que les lleis específiques li atribueixen, aplicant els seus mitjans organitzatius, emprenent accions per satisfer el dret de protecció de la salut i gestionant òptimament els recursos de què disposa per oferir les prestacions i els serveis sanitaris.

Per això, cal proveir els centres sanitaris del Servei de Salut de lents intraoculars a fi de garantir el funcionament correcte de l’activitat assistencial i cobrir les necessitats d’ús d’aquest material.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 20/12/2021]

[Foto: Justícia. Generalitat de Catalunya / IMG_7525/ CC BY-NC-ND 2.0]