Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Acord marc per contractar el subministrament d'implants auditius per als Hospitals del Servei de Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La contractació té un valor màxim estimat de 6 milions d’euros i una vigència de 12 mesos. Són implants de conducció òssia indicats en persones que no poden usar audiòfons convencionals.

El Consell de Govern ha autoritzat el director general del Servei de Salut de les Illes Balears per tramitar l’acord marc del qual derivarà la contractació dels subministraments d’implants auditius de conducció òssia per als centres hospitalaris del Servei de Salut de les Illes Balears, pel valor màxim estimat de 6.022.681 €.

Els implants auditius de conducció òssia són dispositius mèdics semiimplantables que transmeten so per conducció òssia directa a l’orella interna, i eviten l’orella externa i mitjana. Consten d’un processador extern amb un micròfon que capta el so i el transmet a l’implant.

Aquests dispositius estan indicats en el cas de persones que no poden usar audiòfons convencionals, sigui per patologia o malformació de l’orella externa o mitjana, o que obtenen un rendiment pobre de les pròtesis auditives tradicionals. Amb aquests implants els pacients poden millorar les seves habilitats socials, les estratègies de comunicació i les competències lingüístiques.

Es preveu que aquest contracte tengui una vigència de 12 mesos des de la data en què es formalitzi, amb la possibilitat de prorrogar-lo fins a un període màxim de 36 mesos més.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 14/02/2022]

[Foto: Simon James / Ears / CC BY­ND 2.0]