Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El COPIB presenta la "Guia d'Intervenció multidisciplinària per a nins, nines i adolescents (NNA) amb trauma psicològic"

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Més de vint professionals de la psicologia varen assistir el passat 5 de maig a la presentació de la "Guía de Intervención multidisciplinar para NNA con trauma psicológico", de la Xarxa intercol·legial EMDR d'Espanya.

La nova "Guia de Intervención multidisciplinaria para NNA con trauma psicológico" és una eina dirigida als professionals que treballen amb el col·lectiu de menors i adolescents, per a facilitar la detecció i conseqüentment la prevenció i la intervenció.

En concret, l'estudi se centra en les experiències estressants que poden donar-se en el període de la infància i l'adolescència, definint què és trauma complex en aquest període de la vida, els seus efectes en el desenvolupament de la persona, els símptomes que poden desenvolupar-se, la valoració i la intervenció en nins, nines i adolescents que han sofert una experiència o experiències traumàtiques.

La Xarxa intercol·legial EMDR d'Espanya té l'objectiu de donar a conèixer l'impacte del trauma als usuaris i poder ser un suport per als professionals en la valoració, psicoeducació i intervenció en aquest àmbit. El primer document de la Xarxa està dirigit a la població infantojuvenil i té previst elaborar estudis similars dirigits a la població adulta i a la gent gran en un futur.

Consulta aquí la Guia de Intervención multidisciplinaria para NNA con trauma psicológico.

[Font: COPIB. 16/05/2022]

[Foto: Infosalut / Gent passejant per la Plaça Espanya / CC BY-NC-SA 4.0]