Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Tres arenals de Calvià se sumen al programa 'Platges sense Fum'

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Calvià suma aquest estiu els arenals de Santa Ponça, la Romana-Peguera, es Carregador-Palmanova, al programa Platges sense Fum.

Aquesta és una iniciativa que promou la Direcció General de Salut Pública i Participació, amb la col·laboració estreta de la Conselleria de Medi Ambient i dels ajuntaments de les Illes, amb la finalitat de sensibilitzar sobre la importància de mantenir un ambient saludable i minimitzar la generació de residus al litoral.

Aquesta iniciativa pot ser d’ajuda per a combatre un problema mediambiental greu com és el de la proliferació de llosques a les platges i a la mar. En aquest sentit, s'ha recordat que una sola llosca pot arribar a contaminar fins a 10 litres d’aigua de mar.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins els objectius prioritaris de la Conselleria de Salut i Consum pel que fa al tabaquisme: prevenir l’inici del consum de tabac, fomentar-ne l’abandonament facilitant recursos a la població perquè deixi de fumar i protegir a la població de l’exposició al fum de tabac.

Sol·licitud formal, pàgina web i material gràfic

Amb aquesta col·laboració, les platges sense fum es converteixen en un espai de convivència on s’apel·la a la responsabilitat i el civisme individual per tal de generar un ambient més saludable per a les famílies. Així mateix, des del punt de vista turístic, cada vegada es valoren més les platges sense fum com a reclam d’un turisme familiar.

Aquesta mesura va acompanyada d’uns cartells que es col·loquen a les platges sense fum i d’un material informatiu i gràfic per tal que els ajuntaments puguin donar a conèixer la iniciativa a la població.

Així mateix, a la web Platges sense fum, s’indiquen les platges adherides perquè la ciutadania sàpiga quines són.

Els ajuntaments que s’hi vulguin afegir han de fer la sol·licitud a la Direcció General de Salut Pública i Participació i difondre-la des de la pàgina pròpia de l’ajuntament.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 08/06/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*08/06/2022 diariodemallorca.es - Tres arenales de Calvià se suman al programa 'Playas sin Humo'.
*08/06/2022 cronicabalear.es - Tres playas de Calvià se suman este verano al programa 'Playas sin Humo'.