Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Palma incorpora l’arenal del Molinar al programa «Platges sense fum»

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Ajuntament de Palma ha incorporat enguany l’arenal des Molinar al programa «Platges sense fum», el qual té per objectiu sensibilitzar la població sobre la importància de mantenir un ambient saludable i reduir la generació de residus en el litoral.

La Direcció General de Salut Pública i Participació promou aquesta iniciativa amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient i dels ajuntaments de les Illes.

La prevenció de la malaltia i la promoció de la salut mitjançant l’adopció d’estils de vida saludables són pilars fonamentals per afavorir la bona salut i la qualitat de vida de la població, d’aquí la importància d’ampliar els espais sense fum.

Així mateix, durant l'acte s'ha recordat que el tabac és la segona droga amb més prevalença de consum entre la població balear després de l’alcohol, i que el tabaquisme suposa un repte important per al sistema sanitari atès que té conseqüències econòmiques i socials considerables. Per aquest motiu, ha recalcat, la lluita contra el tabac ha de ser una lluita de totes les institucions i del conjunt de la societat.

El programa «Platges sense fum» apel·la a la col·laboració ciutadana, a la responsabilitat i al civisme individual, de manera que les persones que accedeixen a aquests arenals accepten, voluntàriament, no fumar.

Aquesta iniciativa també vol millorar la salut de l’entorn reduint la quantitat de residus contaminants. El tabaquisme no només suposa un problema gravíssim de salut pública sinó també ambiental i es calcula que a les Illes Balears, l’any 2019, es van vendre 86 milions de paquets de tabac, la qual cosa suposa 1.720 milions de burilles.

Aquesta és la quarta platja de Mallorca que s’afegeix enguany al programa, juntament amb els arenals de Santa Ponça, la Romana-Peguera, es Carregador-Palmanova, tots a Calvià.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 20/06/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*20/06/2022 ultimahora.es - Palma declara zona libre de humo la playa del Arenal del Molinar.
*20/06/2022 gentedigital.es - Palma incorpora el arenal de El Molinar al programa 'Platges sense fum'.