Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, ha intervingut en el Ple del Congrés dels Diputats, en resposta a una interpel·lació sobre les vacunes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Ana Mato ha assegurat que les vacunes de la varicel·la fora del calendari i sota prescripció facultativa seran gratuïtes.

L'any 2005, la vacuna de la varicel·la es va integrar en les recomanacions de vacunació en adolescents i preadolescents que no haguessin patit la malaltia i als grups de risc. El 2013 es va autoritzar el primer calendari de vacunes infantils comú per a tota Espanya. 

El calendari de vacunes es ratifica en la Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades totes les Comunitats Autònomes, a més de tenir en compte l'evidència científica en l'aplicació d'aquest calendari.

Actualment hi ha dues vacunes de la varicel·la autoritzades en sòl espanyol, i segons Ana Mato, ambdues són d'ús hospitalari. Aquestes vacunes prescrites pel metge i fora del calendari, a causa d'algun tipus de risc, tenen caràcter gratuït.

La ministra també ha assenyalat que l'actuació de l'Agència de Medicaments i Productes Sanitaris tenia com a finalitat adaptar la utilització d'aquesta vacuna a les condicions que figuren en la fitxa tècnica. 

Així mateix, Ana Mato ha al·ludit a la vacuna meningocòccica grup B, manifestant que no hi ha establert un ús generalitzat. En l'àmbit d'ús hospitalari, s'autoritza en determinats casos especials.

Finalment, pel que fa al tema de la vacunació, la ministra ha fet una crida al consens entre les diferents Comunitats Autònomes, societats científiques, professionals sanitaris i pacients.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 09/07/2014]