Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

Can Misses duplicarà la seva capacitat diagnòstica gràcies al Pla INVEAT

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Pla INVEAT suposa més de 22 milions d'euros en l'ampliació o renovació de 21 equips d'alta tecnologia sanitària a les Illes Balears.

Els fons del Pla d'Inversió en Equips d'Alta Tecnologia (INVEAT), que impulsa el Ministeri de Sanitat a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, permetran a l'Hospital Can Misses duplicar la seva capacitat diagnòstica amb Tomografia assistida per ordinador, ja que es disposarà d'un altre equip que evitarà que els pacients que necessitin aquesta prova es vegin obligats a desplaçar-se a una altra illa.

L'obra per a incorporar aquest nou aparell d'última generació ja està en marxa i s'afegirà al que ja es troba en funcionament. Aquest nou equipament està dotat d'intel·ligència artificial que redueix fins a un 23% els temps de posicionament del pacient i augmenta, fins a un 70%, la consistència de resultats inter-operador.

Projecte Dogspital

Cal destacar que a l'Hospital Can Misses es du a terme, des del 2018, el Projecte Dogspital, que permet la interacció dels pacients amb les seves mascotes. És un projecte pioner a Espanya que l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va impulsar amb la participació del Col·legi de Veterinaris de les Illes Balears i del Club Agility Eivissa.

[Font: Ministeri de Sanitat. 08/07/2022]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]