Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Es contracta el subministrament per fer les analítiques del cribratge prenatal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Permeten detectar les principals alteracions cromosòmiques a través de l’ADN fetal en sang materna. També faciliten el diagnòstic de preeclàmpsia (pressió arterial alta durant l’embaràs).

El Consell de Govern ha autoritzat la contractació del subministrament de reactius i cessió de programari i equipament, per fer les determinacions analítiques per al cribratge prenatal de primer, segon trimestre i diagnòstic de preeclàmpsia, en els laboratoris situats en els centres sanitaris dependents del Servei de Salut de les Illes Balears. El contracte té un valor estimat d’1,6 milions d’euros.

El cribratge prenatal permet detectar les principals alteracions cromosòmiques. Aquest diagnòstic es fa per mitjà de proves no invasives de l’ADN fetal en sang materna. L’objectiu és determinar el risc que el nadó presenti les alteracions cromosòmiques més freqüents, és a dir, trisomia 21 (síndrome de Down), trisomia 18 (síndrome d’Edwards) o trisomia 13 (síndrome de Patau). L’índex de detecció és superior al 99%, ja que s’analitza directament l’ADN fetal.

Aquest subministrament de reactius és per al cribratge prenatal del primer i segon trimestre i per al diagnòstic de preeclàmpsia (pressió arterial alta) dels embarassos de tots els hospitals públics del Servei de Salut que es farà a l’Hospital Universitari Son Espases.

Per tant, és molt rellevant disposar d’aquest subministrament per poder cobrir les necessitats i prestar cures de qualitat a les embarassades dels centres dependents del Servei de Salut.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 11/07/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]