Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

Salut presenta el Pla d'Humanització 2022-2027 per a usuaris i professionals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Pla inclou línies d’actuació clares dirigides a fomentar la participació dels ciutadans, a millorar els processos per informar de manera efectiva els usuaris, a afavorir espais i ambients saludables.

La Conselleria de Salut i Consum ha presentat el Pla d’Humanització 2022-2027, una eina pràctica fonamental perquè tots els professionals de la sanitat pública de les Illes Balears coneguin els objectius comuns marcats i el camí per assolir-los.

L’objectiu d’aquest Pla és implementar un canvi de model d’atenció sanitària basat en una relació amb l’usuari més humana, que atengui i satisfaci les inquietuds i les necessitats de la persona i li faciliti les eines adequades perquè pugui prendre decisions compartides sobre el seu propi procés.

El Pla inclou línies d’actuació clares dirigides a fomentar la participació dels ciutadans, a millorar els processos per informar de manera efectiva els usuaris, a afavorir espais i ambients saludables i a crear una cultura i una estructura d’humanització en l’organització, en la qual es tingui cura també del professional.

Valors com l’empatia, el respecte, la professionalitat, tan preuats pels usuaris, han de ser la guia de la pràctica diària per aconseguir que el sistema sanitari —que cada vegada més disposa d’una tecnologia més bona i de fàrmacs més sofisticats— sigui també un sistema més proper.

Accedeix aquí al Pla d’Humanització 2022-2027.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 05/09/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]