Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Ministeri de Sanitat llança la campanya de prevenció enfront del VIH i altres ITS 'Sal como quieras, pero no salgas sin condones'

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'objectiu d'aquesta campanya és sensibilitzar a la població jove sobre la importància de fomentar l'autocura i la responsabilitat individual en la seva pròpia salut sexual i la de les persones amb què es relacionen. 

Al nostre país es diagnostiquen cada any uns 8.000 casos d'infecció per Chlamydia trachomatis, 3.500 casos d'infecció gonocòccia, 700 casos de sífilis i 200 casos de VIH en persones menors de 25 anys.

El Ministeri de Sanitat va posar en marxa el 4 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Sexual, la campanya institucional de prevenció del VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS) ‘Sal como quieras, pero no salgas sin condones’.

Es tracta d'una campanya dirigida, fonamentalment, a la població jove i el seu objectiu principal és informar i sensibilitzar sobre la importància de la prevenció del VIH i altres ITS i incidir sobre la necessitat de l'autocura, així com la responsabilitat individual en la millora de la seva salut sexual i de les persones amb què es relacionen.

La campanya durarà fins al dia 26 de setembre i es difondrà de manera íntegra en mitjans digitals, a través de les xarxes socials Facebook, Instagram, TikTok, Twitch i Twitter, així com a través de YouTube, Spotify i televisió online.

Segons l'"Informe Juventud en España 2020", elaborat per l'Instituto de la Juventud (INJUVE), organisme adscrit al Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la mitjana d'edat a Espanya per a la primera relació sexual és de 16,2 anys.

Segons aquest estudi, el 74% dels i les joves havia emprat qualque mètode anticonceptiu en la seva darrera relació sexual. No obstant això, encara que les persones joves s'estimen més el preservatiu (80%), un 37% diu que no l'ha usat en alguna ocasió, en el darrer any, per causes diverses.

El 2020 varen notificar-se un total de 1.925 nous diagnòstics de VIH a Espanya, dels quals l'11% corresponien a persones d'entre 15 i 24 anys. 

Accedeix a la campanya en aquest enllaç: 'Sal como quieras, pero no salgas sin condones'.

[Font: Ministeri de Sanitat. 04/09/2022

[Foto: Katie Salerno / Love people kissing romance / CC-BY-SA-2.0]