Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera celebra una macro reunió de coordinació de Cooreducasalut amb més de 1.000 professors

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'objectiu és la detecció per part del professorat dels nens que formarien part del programa. Actualment, hi ha més de 500 nens registrats al programa Cooreducasalud amb patologies cròniques.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha fet la macro reunió de coordinació del Programa Cooreducasalud amb tots els centres escolars d'Eivissa i Formentera de manera telemàtica.

Les dues jornades es varen realitzar per videoconferència amb l'objectiu que el col·lectiu docent estigui preparat davant d'alguna situació que requereixi atenció sanitària.

Actualment, hi ha registrats més de mig miler de nens dins del Programa Cooreducasalud, programa coordinat de les Conselleries de Salut i Educació per a l'atenció a nens i joves amb patologies cròniques. Aquesta xifra ha anat augmentant en els últims anys gràcies als programes formatius, entre ells Alerta escolar, que depenen de Cooreducasalud. El 2018 hi havia 29 nens, xifra que va augmentar any rere any fins als 60 el 2019, 270 el 2020 i que s'ha situat en 540 alumnes per a aquest curs 2022-2023

Les sessions de coordinació es duran a terme en dos torns de matí, el primer bloc des de les 8.30 h fins a les 11.30 i el segon des de les 12 h fins a les 15 h, amb una durada de tres hores per sessió.

El grup seleccionat de professionals d'infermeria coordinarà, amb tots els centres educatius i els docents d'Eivissa i Formentera que estaran al càrrec de més de 20.000 alumnes, aquesta formació sanitària que permetrà el maneig de patologies cròniques que puguin donar lloc a una urgència vital. També donaran eines per a oferir primers auxilis, claus sobre com actuar davant d'una anafilaxi, una crisi asmàtica o diabètica, o en algun atac d'epilèpsia, a més de formar en reanimació cardiopulmonar bàsica (RCP).

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 07/09/2022]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]