Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Unes 160 persones han participat en els tallers sobre dolor lumbar i cervical a Menorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Unes 160 persones han participat en els tallers pràctics d’exercicis per prevenir i tractar la cervicàlgia i la lumbàlgia que va dur a terme el Servei de Fisioteràpia i Rehabilitació de l’Àrea de Salut de Menorca, en motiu del dia Internacional de la Fisioteràpia, que va ser el passat 8 de setembre.

En total van fer-se sis tallers –dos a Maó i a Ciutadella i un a Alaior i a Ferreries– amb l’objectiu de donar a conèixer programes d’exercicis que es poden fer a casa amb molt poc material per a combatre dues de les patologies que afecten un 70 i 80% de la població mundial, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). On més acollida han tingut les sessions ha estat a la zona centre, on s'ha fet el taller de cervicàlgia a Alaior i a Ferreries el de lumbàlgia.

A tots els pobles, els participants han agraït i valorat positivament la iniciativa i han mostrat interès en què es pugui repetir. També les dues coordinadores de fisioteràpia de l’Àrea de Salut de Menorca, Maria Pons i Patrícia Melià, fan un balanç positiu d’aquesta activitat i agraeixen, tant la col·laboració dels ajuntaments de Maó, Ciutadella, Alaior i Ferreries per donar permís per poder fer els tallers a espais públics i col·laborar en la seva difusió, com la implicació dels fisioterapeutes que han impartit els tallers.

[Font: Àrea de Salut de Menorca]

[Foto: Sukhjinder / A girl in back pain / CC0 1.0]