Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Contracte de subministrament de reactius i cessió de material fungible

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta de materials per identificar gens i antígens per determinar la compatibilitat en un trasplantament d’òrgans. El contracte tindrà una vigència de quaranta-vuit mesos amb possibilitat de prorrogar-lo dotze mesos més.

El Consell de Govern autoritza el director general del Servei de Salut de les Illes Balears a contractar el subministrament de reactius i la cessió del material fungible i els equips necessaris per a la realització de tècniques per identificar gens i antígens i determinar si un donant i un receptor són compatibles per a un trasplantament d’òrgans. Aquest contracte té un valor estimat d’1.635.025 €.

Per identificar pacients compatibles per a un trasplantament, el Servei de Salut de les Illes Balears considera imprescindible dur a terme diferents proves, com la tipificació HLA d’alta resolució per mitjà de la tècnica Next Generation Sequencing, la tipificació HLA de resolució baixa o intermèdia per mitjà de tècniques Luminex i la tipificació dels gens KIR, cribratge d’anticossos anti-HLA i la identificació de l’especificitat dels al·loanticossos anti-HLA per mitjà de la tècnica d’antigen HLA aïllat en fase sòlida (Luminex) i la tipificació HLA de resolució baixa o intermèdia per mitjà de PCR en temps real.

És per tot això que cal una quantitat important de reactius i cessió de material i equips per dur a terme aquesta activitat assistencial a l’Hospital Universitari Son Espases.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 10/10/2022

[Foto: Govern de les Illes Balears]