Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Servei de Salut contracta el subministrament de sutures manuals per 4,9 milions d'euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta d’un material que permet la cicatrització de la ferida i evita complicacions. Aquest contracte tindrà una vigència de dotze mesos, amb la possibilitat de prorrogar-lo trenta-sis mesos més.

El Consell de Govern autoritza el director general del Servei de Salut de les Illes Balears a tramitar l’acord marc del qual derivarà la contractació del subministrament de sutures manuals per als centres hospitalaris del Servei de Salut de les Illes Balears per un valor màxim estimat de 4.991.331 €. Aquest valor estimat inclou el preu màxim de despesa d’1.247.832 € per als pròxims dotze mesos a partir de la formalització del contracte i una possible pròrroga de fins a trenta-sis mesos per un import de 3.743.498 €.

Les sutures manuals es poden definir com el material, generalment unit a una agulla, que ens permet aproximar les vores d’una ferida, sense la intervenció d’un equip automàtic, i la seva finalitat és permetre la cicatrització de la ferida i evitar complicacions (sagnat, dehiscència, infecció). A més a més, en alguns casos, caldrà també l’ús d’algun dispositiu que en tècniques de baixa visibilitat o endoscòpiques permeti manipular la sutura per a un resultat òptim.

Els centres hospitalaris hauran de disposar d’una gran varietat de sutures que els permetin, en cada cas, el millor tractament segons el pacient i la zona que cal tractar per evitar les complicacions esmentades. A més, actualment hi ha importants problemes de proveïment de material, per la qual cosa cal recórrer als diferents proveïdors del mercat per poder continuar amb l’activitat assistencial.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 24/10/2022

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres / Infermera revisa un Reservori Venós Subcutani / CC BY-NC-ND 2.0]