Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut destinarà 900.000 euros per adquirir vaccins contra l'herpes zòster per a persones de risc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta d’una vacuna que ja s'inclou en el calendari oficial de vacunació des de l’any passat. Amb aquesta partida s’adquiriran 6.600 dosis de vacuna per a persones amb afeccions de risc.

El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Salut i Consum a contractar el subministrament de la vacuna contra l’herpes zòster per a l’any 2022 per un valor estimat de 896.644,32 euros. Aquesta partida permetrà adquirir un total de 6.600 dosis. Es tracta d’una vacuna que l’any passat va passar a formar part del calendari oficial per recomanació de la Ponència de Programes i Registre de Vacunacions per a persones amb determinades condicions d’alt risc de patir formes greus de la malaltia.

La decisió es va prendre atesa la càrrega de la malaltia, la gravetat de l’afectació per a persones amb alt risc i les característiques de les vacunes disponibles en termes d’eficàcia i de seguretat.

La disponibilitat de la vacuna és limitada i la Ponència de Programes i Registre de Vacunacions ha proposat iniciar l’ús d’aquesta vacuna establint un ordre de prioritat segons el risc de cada condició, recomanació que va ser acceptada per la Comissió de Salut Pública i que és la següent:

Persones amb les afeccions de risc següents:

  • Trasplantament de progenitors hematopoètics (TPH).
  • Trasplantament d’òrgan sòlid (TOS).
  • Tractament amb fàrmacs anti-JAK.
  • VIH.
  • Hemopaties malignes.
  • Tumors sòlids en tractament amb quimioteràpia.

El valor estimat del contracte és de 896.644,32 euros, amb una vigència des de la formalització del contracte fins al 30 d’abril de 2023, i la possibilitat d’una possible pròrroga de cinc mesos pel lliurament d’una quantitat igual d’unitats addicionals a la del contracte original. Si s’executa aquesta pròrroga, es destinaran, en total, 1.724.316,00 euros per 13.200 dosis.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 31/10/2022]

[Foto: Rosa Taberner]