Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut contractarà el subministrament de material fungible per fer vitrectomies per un valor d'1,1 milions d'euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta de material per fer intervencions oftalmològiques. L’abastiment serà destinat als hospitals Son Espases i Son Llàtzer.

El Consell de Govern autoritza el director general del Servei de Salut de les Illes Balears a contractar el subministrament de material fungible per fer vitrectomies als hospitals de Son Espases i Son Llàtzer, per un valor estimat d’1.145.413 euros.

La vitrectomia és la intervenció quirúrgica indicada per a les afeccions de la retina. La més habitual i important és el despreniment de retina, atès que és un problema potencialment greu que pot presentar complicacions, com ara lesions irreversibles de la retina o del nervi òptic i inflamació ocular crònica, que provocarien una limitació visual permanent o fins i tot ceguesa. Per aquest motiu, és fonamental aplicar un tractament precoç adaptat a les necessitats de cada cas.

Actualment, els serveis d’oftalmologia de l’Hospital Universitari Son Espases i l’Hospital Universitari Son Llàtzer disposen dels equips per fer vitrectomies que tenen associat un material fungible d’ús exclusiu i del qual no hi ha en el mercat un material compatible, cosa que imposa la necessitat d’adquirir el material original de la mateixa marca. Per tant, és imprescindible iniciar un nou procediment per contractar aquest subministrament en el marc de la contractació pública.

Aquest contracte tindrà una vigència de vint-i-quatre mesos des de la data en què es formalitzi, amb la possibilitat de prorrogar-lo per un període màxim de trenta-sis mesos més.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 07/11/2022]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]