Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

El Col·legi de Metges condemna l’agressió patida per metge a qui un pacient va atacar amb unes tisores

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) condemna l'agressió patida, el dijous dia 9 de febrer, per un metge en una mútua privada de Palma.

Com va informar la Policia Nacional, aquest facultatiu va ser atacat per un pacient amb unes tisores quirúrgiques, per això, després de l’atac va ser detingut per un presumpte delicte d’homicidi en grau de temptativa i posat a disposició judicial.

Es dona la circumstància que el facultatiu, brutalment atacat el 9 de febrer passat, ja va ser agredit amb anterioritat per un altre pacient fa tres anys.

El metge agredit s’ha personat al COMIB per denunciar el seu cas davant d’Observatori d’Agressions de la institució, que n’ha iniciat el seguiment. Com fa habitualment quan té coneixement d’actes violents contra metges, el Col·legi de Metges es personarà com a acusació particular davant dels tribunals.

L’agressió a un professional de la medicina trenca la confiança necessària per garantir una assistència sanitària adequada. Per aquest motiu, el Col·legi de Metges demana tolerància zero cap a aquest tipus d'actuacions violentes.

Observatori d'agressions del COMIB

Davant d'una situació d'agressió, el col·legiat afectat ho pot comunicar a l'Observatori d'Agressions del COMIB, des del qual, juntament amb altres departaments implicats, s'iniciarà un procediment d'ajuda i suport, tant en l'àmbit personal com professional i legal.

El COMIB es personarà com a acusació particular en totes les denúncies relacionades amb agressions, psíquiques o físiques, als professionals en l'àmbit laboral i ofereix a tots els metges de Balears assessoria jurídica immediata i directa quan pateixen aquesta mena d'atacs.

[Font: COMIB. 13/02/2023]

[Foto: PxHere. CCO 1.0]