Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Conselleria de Salut comprarà vacunes contra el meningococ del grup B per 3,2 milions d'euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va aprovar la inclusió d’aquesta vacuna en el calendari. Se’n podran adquirir 20.000 dosis i 9.500 infants de les Illes Balears es beneficiaran d’aquesta prestació.

La Conselleria de Salut i Consum adquirirà vacunes contra el meningococ del grup B per als anys 2023 i 2024 per un valor de 3,2 milions d’euros després que el Consell de Govern ho hagi autoritzat. Se’n podran adquirir 20.000 dosis i es calcula que 9.500 infants es beneficiaran anualment d’aquesta prestació.

Si bé fins ara la vacuna contra el meningococ del grup B s’havia destinat exclusivament a infants d’alguns grups especialment vulnerables, el novembre de 2022 la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va aprovar la inclusió d’aquesta vacuna en el calendari a tots els infants en el primer any de vida, en pauta de 3 dosis als 2, 4 i 12 mesos d’edat. D’aquí la necessitat de dur a terme aquesta adquisició.

La prevenció de malalties és essencial per millorar la salut de la població. La vacunació, tant a població general com a persones amb condicions especials, és una de les activitats més consolidades en salut pública. Es tracta d’intervencions d’eficàcia ben demostrada des de la introducció de les primeres vacunes.

La vacunació massiva contra malalties d’elevada incidència o d’especial gravetat evita multimorbiditat i seqüeles, amb el cost personal, social i econòmic que això suposa. En aquest cas, es tracta d’una malaltia de baixa incidència però molt greu, amb una elevada taxa de seqüeles i mortalitat.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 20/03/2023]

[Foto: Sanutri Alimentación Infantil / Lactancia materna/ CC BY-NC-ND 2.0]

Què en diu la premsa
*20/03/2023 gentedigital.es - Salud compra vacunas contra el meningococo del grupo B por 3,2 millones de euros.