Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

63.291 dones varen morir a Espanya el 2021 a causa d'alguna malaltia cardiovascular

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Així es mostra a les darreres dades disponibles de l'INE. Això suposa que cada vuit minuts, una dona mor en aquest país per malaltia cardiovascular

Analitzant les taxes brutes de defuncions per cada 100.000 habitants corresponents a l'any 2021, les xifres són clares: elles moren més per malalties cardiovasculars que per tumors, els homes, en canvi, moren més per càncer.

Les malalties isquèmiques del cor són la causa més important de mort cardiovascular en dones en tot el món, encara que la incidència reportada en elles es troba infraestimada. Si bé és cert que l'infart de miocardi clàssic és tres vegades més comú en homes que en dones en edat avançada, està augmentant el nombre de dones menors de 65 anys que pateixen infart de miocardi. En concret, MINOCA (una classe d'infart sense obstrucció de les artèries coronàries) i dissecció coronària espontània (separació espontània de les capes de la paret arterial -sigui trencament o esquinçament- de causa desconeguda). S'estima que fins al 30% dels infarts de miocardi en dones menors de 60 anys són causats per una dissecció coronaria espontània.

Per a més informació, consulta aquí la nota de premsa de la Societat Espanyola de Cardiologia.

[Font: Societat Espanyola de Cardiologia. 06/03/2023]

[Foto: Infosalut / Dona passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]