Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

El Servei de Salut manté el conveni sobre el Programa d’Ajuda Integral al Metge Malalt amb el Col·legi de Metges

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les intervencions consisteixen en visites mèdiques, teràpies psicològiques, controls analítics i toxicològics i controls psicofarmacològics. S’adreça als metges i metgesses que pateixen alguna addicció o estan en risc de patir-ne.

El Servei de Salut ha subscrit el conveni de col·laboració, formalitzat l’any 2017 amb el Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB), per desenvolupar el Programa d’Ajuda Integral al Metge Malalt. 

El Servei de Salut aportarà 30.000 € al programa durant un any, prorrogable per un altre.

Per mitjà del Programa es procura atenció i ajuda específica per als metges i metgesses que pateixen trastorns de la conducta a causa del consum de substàncies addictives o que estan en risc de patir-ne. Els objectius són ajudar el nombre més gran possible de professionals que estiguin en aquesta situació, assegurar que reben l’assistència especialitzada necessària, afavorir-ne la rehabilitació com a professionals i garantir que la pràctica de la medicina es faci en les millors condicions possibles per a la salut dels pacients. Cal tenir en compte que les addiccions poden incapacitar els professionals de manera temporal per exercir correctament la pràctica professional.

L’assistència s’adreça principalment a professionals amb tres problemes de salut bàsics: alcoholisme, dependència d’altres drogues (inclosos els psicofàrmacs) i trastorns mentals. Les intervencions consisteixen en visites mèdiques de diagnòstic, tractament i seguiment; teràpies psicològiques individuals, grupals i de família, controls analítics i toxicològics i controls psicofarmacològics. A més, aquests professionals necessiten atenció mèdica especialitzada en condicions de confidencialitat absoluta per detectar els casos i instaurar una assistència integral adequada.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 22/03/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*22/03/2023 europapress.es - El IBSalut mantiene el convenio del Programa de Ayuda Integral al Médico Enfermo con el Colegio de Médicos.