Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

S'aprova el reial decret que regula els productes sanitaris per garantir el més alt nivell de seguretat i de protecció de la salut dels pacients

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquesta norma serà aplicada a productes sanitaris d'ús humà, els seus accessoris i als aparells i instrumental emprats en el maquillatge permanent, semipermanent o en el tatuatge de la pell mitjançant tècniques invasives.

Es prohibeix la venda al públic per correspondència i per procediments telemàtics de productes sanitaris subjectes a prescripció, així com de productes sanitaris implantables o de qualsevol altre producte destinat a ser utilitzat exclusivament per professionals sanitaris, així com la seva venda ambulant.

La finalitat d'aquesta norma és establir un nou marc normatiu més sòlid, transparent, previsible i sostenible per als productes sanitaris, que garanteixi el més alt nivell de seguretat i de protecció de la salut de pacients i usuaris.

Aquest reial decret, que substitueix als que estaven en vigor des del 2019, adapta la normativa nacional sobre productes sanitaris en funció del que dicta el Reglament de la Unió Europea, que s'aplica des del 2021.

L'autoritat competent en aquesta matèria serà l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), que podrà consultar al Comitè de Productes Sanitaris

Per a més informació, consulta aquí la nota de premsa del Ministeri de Sanitat.

[Font: Ministeri de Sanitat. 20/03/2023]

[Foto: Stevepb / Dolor de cabeza / CC BY-NC-SA 4.0]