Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L’Hospital Universitari Son Espases adapta una sala per a pacients adolescents amb càncer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La sala s’ha batiat com «La Resistència» i el nom l’han triat els mateixos adolescents.

L’Hospital Universitari Son Espases aposta per la humanització mitjançant l’habilitació d’una sala per a pacients adolescents amb càncer, separada de la zona infantil i dissenyada i adaptada per a aquest grup d’edat. Està situada en la planta d’hospitalització de Pediatria.

Aquest projecte sorgeix d’un conveni de col·laboració entre l’Associació de Pares d’Infants amb Càncer de les Balears (ASPANOB) i El Corte Inglés, a través del qual l’entitat ha rebut mobiliari per valor de 8.600 euros per actualitzar i condicionar una sala per a adolescents.

L’equip de la Unitat d’Hematooncologia Infantil i Adolescència de l’Hospital Universitari Son Espases va fer una enquesta als adolescents amb càncer i, segons el resultat, la idea de disposar d’un espai propi d’oci es va rebre com un èxit. Els joves li han posat de nom «La Resistència».

És essencial que es respecti la intimitat d’infants i adolescents durant la seva estada a l’hospital. Disposar d’una sala d’adolescents permet disposar d’un espai lúdic on poden tenir un moment de diversió, compartir experiències i continuar sent adolescents amb les seves necessitats.

Iniciatives com aquesta ajuden a millorar la qualitat de vida dels pacients. Els pacients adolescents amb càncer han de tenir el seu propi espai físic de tractament, a més del seu propi espai físic d’oci i temps lliure, perquè es pugui fer un tractament integral de la seva malaltia, posant al centre la persona amb les seves necessitats.

El Corte Inglés, a través del seu departament de decoració del centre d’Avingudes (DecorStudio), ha fet el projecte de decoració de la sala, adaptat a les necessitats dels joves i a les peticions tècniques de l’Hospital Universitari Son Espases.

«La Resistència» disposa d’un sofà de dues places, dues butaques, un televisor, una taula desplegable, una prestatgeria, sis cadires apilables i un escriptori, a més del sòl vinílic especial per a la sala i el paper pintat per a les parets.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 23/03/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]