Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Banc de Llet Materna de les Illes Balears necessita l'ajuda urgent de mares donants

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) fa una crida a les mares que han donat a llum en els darrers cinc mesos perquè donin llet materna. La demanda de llet materna per part dels hospitals ha crescut i les donacions actuals no són suficients per atendre als nadons prematurs hospitalitzats.

La llet materna és essencial per ajudar als nounats que, per raons mèdiques, necessiten augmentar les seves defenses. És un protector de l'aparell digestiu del nounat, evita l'aparició de la necrosi intestinal i facilita la recuperació després d'una intervenció quirúrgica. El Banc de Llet de Balears ha notat un augment important en la demanda de llet de donant dels hospitals. Gràcies a les donacions, el Banc de Llet Materna pot atendre als pacients prematurs de la nostra comunitat. La llet materna és molt beneficiosa per a ells. Per aquesta raó, es prega la col·laboració de les mares que vulguin donar llet.

Les mares que estiguin donant el pit i que gaudeixin de bona salut poden fer-se donants. Per això, han de contactar amb el Banc de Llet Materna del BSTIB. És rellevant destacar que la llet materna posseeix els nutrients i agents immunològics òptims durant els primers cinc mesos després del part, per la qual cosa és en aquest període quan es recomana fer la donació.

El procés de donació és senzill i es realitza des de casa. Després de disposar d'una cita confirmada al 971764433, les mares han d'anar al Banc de Sang i Teixits, al carrer Rosselló i Caçador número 20 de Palma, i els faran una entrevista mèdica i una analítica. Les mares reben un extractor i envasos per introduir les seves donacions. Ja a casa seva, les donants guarden en aquests envasos la llet donada en el congelador del seu domicili i es posen en contacte per telèfon amb la institució perquè enviï un missatger a recollir-la.

Una vegada al Banc de Llet Materna, el personal analitza la llet, la pasteuritza i la congela fins a la seva utilització. Quan els metges dels serveis de nounats dels hospitals recepten aquesta llet, el Banc de Llet Materna la distribueix a aquests centres sanitaris.

[Font: Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 31/03/2023

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]