Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut oferirà informació sobre vacunes a peu de carrer amb motiu de la Setmana Mundial de la Immunització

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Professionals de la salut atendran les persones interessades en diverses taules informatives a Palma, Calvià, Inca i Manacor. L’objectiu és difondre els beneficis de les vacunes.

L’Agència de Salut Pública de les Illes Balears, amb la participació de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, oferirà informació sobre vacunes a peu de carrer amb motiu de la Setmana Mundial de la Immunització. Aquesta experiència pilot, que té per finalitat difondre els beneficis que representen les vacunes, tindrà lloc a quatre municipis de Mallorca.

Els professionals instal·laran taules informatives, de 9.30 a 14.00 hores, a la plaça del Rector Rubí de Manacor (dilluns), al carrer de Blanquerna de Palma (dimarts), a la plaça de Santa Maria la Major d’Inca (dijous) i al carrer de Colom de Son Ferrer, a Calvià (divendres). Amb el suport de vídeos i diversos materials oferiran informació i resoldran dubtes de tothom que hi estigui interessat.

L’Agència de Salut Pública recorda que les vacunes són saludables, ja que promouen espais de convivència segurs. També són solidàries, perquè quan les cobertures són altes, els beneficis s’estenen a tota la població, fet molt important atès que hi ha persones que no poden rebre determinades vacunes a causa de la seva edat, estat o condició.

Les vacunes eviten malalties, entre les quals s’inclouen alguns tipus de càncer. Prevenen complicacions, ingressos hospitalaris i discapacitat, i salven vides.

Igualment, contribueixen a minvar les resistències antibiòtiques, ja que permeten reduir-ne l’ús.

Per tot això, les vacunes són sostenibles, atès que contribueixen a la continuïtat i a la bona salut del nostre sistema sanitari, i són eficaces perquè darrere de cada vacuna hi ha una suma important d’esforços que garanteixen un medicament segur i efectiu.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 22/04/2023

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]