Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut i l'IMAS prorroguen el conveni per atendre pacients amb cures de llarga durada a residències de gent gran

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Salut hi destina 1,2 M€ per pagar 30 places concertades a 115 € per llit i dia, sempre que el pacient rebi rehabilitació. Es considera una estada màxima de sis mesos, encara que en alguns casos es podrà ampliar.

El Consell de Govern ha atorgat l’autorització prèvia al director general del Servei de Salut de les Illes Balears per exercir la competència en matèria d’autorització i disposició de la despesa derivada de l’expedient per prorrogar el conveni d’encàrrec de gestió entre el Servei de Salut i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), per a la prestació d’assistència sociosanitària a pacients amb cures de llarga durada a les residències públiques de gent gran, per un import màxim d’1.242.000 €, 828.000 € corresponents als vuit mesos que resten de 2023 i 414.000 € corresponents als primers quatre mesos de 2024, després dels quals finalitzarà aquest conveni.

L’objecte de l’encàrrec de gestió és encomanar a l’IMAS un total de 30 places a un preu de 115 € per llit i dia. Salut pagarà les places sempre que el pacient rebi rehabilitació. El Servei de Salut, en els casos d’ampliació de l’estada, una vegada finalitzats els primers sis mesos abonarà 94,00 € per dia en lloc de 115,00 € per dia, encara que el pacient continuï rebent la rehabilitació.

La finalitat de l’estada serà proporcionar les cures necessàries als usuaris amb dèficits funcionals i cognitius mitjançant l’aplicació de mesures de suport i preventives, incloent-hi l’atenció social, el tractament psicològic, el tractament mèdic i el tractament rehabilitador, ajustats a les necessitats de l’usuari.

Fins a l'abril de 2022, quan es va subscriure aquest acord per primera vegada, aquests pacients eren derivats a la xarxa privada. Gràcies a aquest conveni, aquests pacients han estat derivats a una residència de l’IMAS, on els presten una atenció més ajustada a les seves necessitats sociosanitàries. Ara, el Consell de Govern ha autoritzat el director general del Servei de Salut a renovar l’acord, en els mateixos termes.

Es considera una estada màxima de sis mesos, a partir de la qual el Servei de Salut deixarà de pagar per la plaça concertada i correspondrà a l’IMAS assumir la despesa que es generi.

Hi haurà algunes excepcions, en què l’estada es podrà prolongar fins a un any (quan l’usuari no tengui el reconeixement de cap grau de dependència o quan sigui necessari tramitar el procés des de l’inici, entre altres excepcions).

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 11/04/2023]

[Foto: Govern de les Illes Balears]