Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Prop de 10.000 infants es beneficiaran anualment de la vacuna contra el meningococ del grup B, que es comença a posar aquest mes de maig

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Agència de Salut Pública ha destinat 3,2 milions a la compra de 20.000 dosis per a 2023 i 2024. El Consell Interterritorial de Salut va aprovar incloure aquesta vacuna en el calendari, la qual cosa implicarà un estalvi per a les famílies.

Un total de 9.500 infants de les Illes es beneficiaran anualment de la vacuna del meningococ del grup B, que es començarà a posar el mes de maig. L’Agència de Salut Pública de les Illes Balears ha destinat 3,2 milions d’euros a la compra de 20.000 dosis per als pròxims dos anys, després que el Consell Interterritorial de Salut aprovàs la inclusió d’aquesta vacuna en el calendari.

Fins ara, la vacuna contra el meningococ del grup B s’havia destinat exclusivament a infants d’alguns grups especialment vulnerables, i les famílies que volien vacunar els infants que no estaven dins aquests grups havien de pagar un poc més de 300 euros per les tres dosis, quantitat que ara s’estalviaran.

No obstant això, el novembre de 2022 la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va aprovar incloure aquesta vacuna en el calendari per a tots els infants en el primer any de vida, en pauta de 3 dosis als 2, 4 i 12 mesos. D’aquí la necessitat de fer aquesta adquisició que implicarà un estalvi a la població.

La prevenció de malalties és essencial per millorar la salut de la població. La vacunació, tant a la població general com a persones amb condicions especials, és una de les activitats més consolidades en salut pública. Es tracta d’intervencions d’eficàcia ben demostrada des de la introducció de les primeres vacunes.

La vacunació massiva contra malalties d’incidència elevada o gravetat especial evita multimorbiditat i seqüeles, amb el cost personal, social i econòmic que això suposa. En aquest cas, es tracta d’una malaltia d’incidència baixa però molt greu, amb una taxa alta de seqüeles i mortalitat.

Setmana Mundial de la Immunització

Amb motiu de la Setmana Mundial de la Immunització, l’Agència de Salut Pública de les Illes Balears, amb la participació de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, va oferir informació sobre vacunes a peu de carrer. Aquesta experiència pilot, que va tenir per finalitat difondre els beneficis que representen les vacunes, es va dur a terme a quatre municipis de Mallorca. Amb el suport de vídeos i diversos materials, els professionals varen oferir informació i varen resoldre dubtes de tothom que hi estàs interessat.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 25/04/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]