Categories: Formació continuada, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Professionals d'atenció primària, urgències i ginecologia d'Eivissa i Formentera es formen en atenció a la dona víctima de violència masclista

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió de Violència cap a la Dona i de Protecció a Menors de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va iniciar la formació a formadors que després la impartiran a metges, infermeres, administratius i treballadors socials de Primària i professionals d'urgències, ginecologia i comares de Paritori

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va impartir, el passat mes d'abril, una formació en atenció a les dones i víctimes de violència masclista que va comptar amb més de 20 formadors i formadores i va estar impulsat i impartit per la Comissió de Violència cap a la Dona i de Protecció a Menors.

La Comissió de Violència cap a la Dona i Protecció a Menors de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera es va constituir el 2005 com a espai compartit entre els professionals de la salut i dels serveis socials per abordar conjuntament la tasca de sensibilització, prevenció i lluita contra aquesta xacra. Va ser la primera comissió de la Sanitat Pública balear dedicada a la violència de gènere que recollia els circuits d'atenció primària i hospitalària i ha participat en l'elaboració de protocols sanitaris davant d'aquest tipus de casos. A més, entre altres funcions, col·labora activament amb els diferents organismes en les iniciatives per erradicar la violència masclista.

La Comissió està formada per vint persones, entre les quals hi ha professionals de medicina i infermeria d'atenció primària, treball social, urgències d'Atenció Primària i hospitalària, Servei de Ginecologia i Obstetrícia i Paritori, i està coordinada per les doctores Consuelo Corrionero, presidenta, i Eva Pasamón, vicepresidenta.

Al llarg dels mesos de maig i juny es durà a terme la formació per a professionals de medicina, infermeria i personal administratiu de tots els centres de salut d'Eivissa i Formentera, els serveis d'urgències hospitalàries dels hospitals de Can Misses i de Formentera i el Servei d'Urgències d'Atenció Primària (SUAP). Després del període estival, la formació es farà al servei de Ginecologia i Obstetrícia amb l'objectiu de millorar l'atenció i la detecció de dones víctimes de violència a Eivissa i Formentera.

Aquesta formació ha comptat amb la col·laboració de la Unitat de Docència, Formació i Investigació de l'Àrea de Salut i la direcció mèdica i primària i la subdirecció d'infermeria d'Atenció Primària.

D'altra banda, des de l'ONG Metges del Món Eivissa s'impartiran unes xerrades a centres de salut sobre la situació actual de la prostitució a Eivissa.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 22/05/2023

[Foto: Tumisu / Violencia de género / Pixabay License]