Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

L'Hospital Universitari Son Llàtzer posa en marxa un projecte d'hospitalització domiciliària en psiquiatria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’objectiu principal del projecte és permetre l’assistència, diagnòstic i tractament en el domicili del pacient.

El Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Son Llàtzer ha posat en marxa un projecte d’hospitalització a domicili, amb l’objectiu d’oferir assistència, diagnòstic i tractament a persones amb problemes aguts de salut mental en el seu entorn.

Es tracta d’un programa actualment duit a terme per una facultativa psiquiatra, Júlia Rodríguez, que ofereix assistència, diagnòstic i tractament a domicili a persones amb problemes aguts de salut mental, per mitjà d’un seguiment intensiu fins a la resolució de la situació de crisi.

Té com a objectiu aconseguir l’estabilització clínica dels episodis aguts d’origen psiquiàtric que, per la seva complexitat o gravetat, no poden ser atesos en altres dispositius de menor intensitat de tractament. Així, es facilita la recuperació del pacient en el seu entorn i millora la qualitat de la cura i el confort en les etapes complexes del tractament.

També permet a la família implicar-se més activament en les cures, podent acompanyar el pacient durant tot el procés de recuperació. D’aquesta manera, millora la seva comprensió, coneixement i capacitat per atendre i acompanyar el pacient.

Aquesta iniciativa pretén contribuir a la humanització de les cures en l’àmbit de la salut mental, oferint tractament en l’ambient menys restrictiu possible sense apartar el pacient del seu entorn. Així, es redueix l’estigmatització que pateixen les persones afectades per trastorns mentals.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 07/06/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]