Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La IBAMFIC participa en la prevenció del consum d’alcohol en els joves en l’àmbit de les festes patronals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària (IBAMFIC) se suma al repte de conscienciar sobre els riscos que té el consum d’alcohol en la població en general i en els menors d’edat de forma específica, i aposta també per un canvi de model d’oci durant les festes patronals de les Illes Balears.

La nostra comunitat té una alta taxa de consum d’alcohol que afecta tota la població i que està molt lligada a activitats d’oci i a les nostres festes patronals. Malauradament, aquestes pràctiques es traslladen a la població més jove i als menors d’edat.

La IBAMFIC se suma a campanyes com #NoSiguisAse, del Pla d'Addiccions de les Illes Balears (PADIB), entitat que depèn de la Conselleria de Salut, i a altres, com la de la Conselleria de Benestar Social del Consell Insular de Menorca, que ha recordat a les famílies i als centres educatius, abans de final de curs, els riscos que té el consum d’alcohol en menors d’edat.

La disponibilitat d’alcohol és molt alta en la nostra societat. Un 91,8% dels estudiants consideren que poden aconseguir alcohol fàcilment o molt fàcilment, i el compren en llocs o establiments malgrat que no estigui permesa la seva venda a menors. A més, destaca també la permissivitat de les famílies pel que fa a beure alcohol, que és del 34,5%.

La festa, la diversió i el lleure no haurien d’estar associats a l’alcohol ni a cap consum amb potencial addictiu. Alliberar la festa de consums de risc és el principal repte que han d’assumir, de manera coordinada, totes les administracions. Per fer-ho, evidentment, és necessària la col·laboració de tota la comunitat i, especialment, de les famílies.

Per això, es recorda que l’alcohol és especialment perjudicial en les poblacions joves i que no hi ha consum d’alcohol saludable.

[Font: IBAMFIC. 22/06/2023]

[Foto: rebcenter-moscow / alkoghol narkomaniia / Pixabay License]