Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Els centres de salut han començat la campanya de vacunació contra la grip

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els centres de salut han començat la campanya de vacunació contra la grip “Vacuna’t, tu guanyes”, que es perllongarà fins al proper 5 de desembre. L’objectiu és cobrir tots els col·lectius de risc per tal de reduir els possibles casos al llarg dels mesos d’hivern. Així, durant aquesta campanya es vacunaran de manera gratuïta totes les persones que s’inclouen dins aquests grups, a les quals es recomana especialment la vacunació, ja que poden patir complicacions greus.

Els col·lectius de risc establerts són els següents:

  • Les persones majors de 65 anys (163.046 persones a les Illes Balears, 130.813 de les quals són a Mallorca; 16.260, a Eivissa; 1.415, a Formentera; i 14.558, a Menorca)
  • Els adults i els infants amb malalties cròniques relacionades amb el sistema pulmonar, el sistema cardíac, les insuficiències respiratòries i l’asma, la diabetis i les malalties renals.
  • Les persones immunodeprimides (persones amb un dèficit en el sistema immunitari)
  • Els pacients amb obesitat mòrbida.
  • Els malalts afectats per algun tipus de deterioració cognitiva (síndrome de Down, demències, etc.)
  • Les persones amb un implant coclear o en espera de rebre’l (dispositiu auditiu)
  • Les dones embarassades. Enguany es continua recomanant la vacunació a les embarassades en qualsevol mes de la gestació. La vacunació de les mares protegeix també els nounats. La Conselleria de Salut vol sensibilitzar aquest grup de població mitjançant els cartells en els quals apareix la fotografia d’una dona embarassada, juntament amb una persona gran, un malalt crònic, un professional de serveis essencials i un professional sanitari.
  • Els serveis essencials per a la comunitat. Es recomana molt especialment la vacunació als col·lectius que poden transmetre la grip a les persones dels grups de risc, com són el personal sanitari, el personal de les residències de gent gran i de residències de discapacitats, els cuidadors de malalts amb patologia crònica o les persones que hi conviuen, i els que ofereixen serveis de resposta ràpida a la comunitat o hi treballen (policia, bombers, protecció civil).

Les persones interessades a vacunar-se poden dirigir-se al seu centre de salut o cridar al telèfon de cita prèvia del Servei de Salut: 902 079 079.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 28/10/2014]

Notícies relacionades a Infosalut