Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Hospital Universitari Son Espases i l'Hospital Son Llàtzer participen en el Dia Mundial de l'Ictus

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases i l’Hospital Son Llàtzer han participat en el Dia Mundial de l’Ictus amb la instal·lació de punts d’informació i la realització de proves preventives contra l’ictus. A més, s'ha celebrat un col·loqui entre dones que han patit un ictus i professionals de la salut i dels serveis socials.

Durant la jornada s'han realitzat proves preventives que consisteixen en la comprovació de la pressió arterial i de la glucèmia. També es fan ecografies Doppler, que permeten visualitzar el flux dels vasos sanguinis. Els punts d’informació ofereixen consells per identificar-ne els símptomes i expliquen conductes preventives per evitar l’aparició de l’ictus.

Per primera vegada, s'ha fet un col·loqui amb la participació de professionals sanitaris, dones que han patit un ictus i cuidadors. La trobada té per objecte posar en comú les experiències de les participants i plantejar millores en l’atenció que reben les pacients, tot des d’una perspectiva de les necessitats de la dona.

És important recordar que, tot i que aquesta malaltia afecta en una major proporció els homes que les dones, l’infart cerebral és la primera causa de mortalitat entre les dones i la tercera entre els homes. La població de risc és la que es troba entre els 35 i 74 anys.

A les Balears, cada any 2.500 persones pateixen un ictus. Són unes dades similars a la mitjana nacional, en les quals s’estima que un de cada sis espanyols patirà un ictus durant la seva vida. Per aquest motiu, cobren una importància especial la prevenció i les proves que s’han realitzat a l’Hospital Universitari Son Espases.

Davant qualsevol símptoma és imprescindible que els pacients es posin en contacte amb el 061, ja que la rapidesa de l’actuació en els primers minuts pot ser clau per al tractament de la malaltia.

[Font: Conselleria de Salut. 29/10/2014]