Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

El COPIB analitza les necessitats d'atenció psicològica de les persones usuàries del centre d'inserció social Joaquín Ruiz

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La vocal de Psicologia Jurídica del COPIB es va reunir, el passat 25 de juliol, amb la subdirectora de Tractament del Centre d'Inserció Social Joaquín Ruiz Giménez per abordar les necessitats d'atenció psicològica de les persones usuàries de l'esmentat centre de reinserció i analitzar possibles solucions.

Durant la trobada, des del centre es va explicar que en el seu treball diari s'han detectat importants mancances que dificulten el procés de restabliment i inserció dels usuaris i usuàries, malgrat els programes de tractament que desenvolupen al centre amb els penats.

En concret, es va lamentar la impossibilitat d'oferir un seguiment psicològic més personalitzat un cop finalitzen els cursos, així com la falta d'informació sobre els recursos i serveis als quals aquestes persones poden dirigir-se fora del centre de reinserció.

Una altra dificultat afegida és que els tallers que s'imparteixen coincideixen amb l’horari laboral, la qual cosa impedeix l'assistència de moltes persones. En opinió de la responsable de tractament, seria crucial poder oferir tallers amb major flexibilitat horària, o bé dividir els tallers en blocs per a facilitar l'assistència de les persones interessades.

Per fer front a les diferents problemàtiques es va demanar la col·laboració del COPIB que, en el marc de les seves competències, estudiarà possibles vies d'actuació.

[Font: COPIB. 31/08/2023]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials]