Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El COMIB va celebrar, el passat divendres dia 8 de setembre, el Dia del Cooperant

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'efemèride vol retre homenatge a tots els professionals que decideixen anar a fer feina a les zones més desafavorides del món. El COMIB va sumar-se a la iniciativa a través de la realització de diverses entrevistes, per valorar la feina que duen a terme aquests professionals.

El Dr. Jaume Julià, membre de la Fundació SOM (Sanitaris Oberts al Món), explica el projecte que desenvolupen a Gàmbia, concretament a Sangyang, on una expedició de 20 persones ofereix assistència sanitària a cirurgies de tumoracions cutànies, cirurgies reconstructives o cremades. A més, hi ha tres consultes de Pediatria, consultes de cures de ferides, úlceres, peus diabètics i amputacions. D'altra banda, enguany potenciaran un programa de formació a l'Escola Universitària d'Infermeria, perquè no és només l'empremta que es deixa durant vuit dies, sinó la continuïtat de la iniciativa. Finalment, gràcies a WhatsApp, es poden fer consultes de seguiment durant tot l'any.

La Fundación SOM col·labora amb una persona que viu al país i, dos mesos abans de l'arribada de l'expedició, du a terme una selecció de pacients dels pobles de la comarca i la capital. D'aquesta manera, el grup es divideix en dos i, només en sis hores després de l'arribada, els uns ja estan preparant les sales i el quiròfan, mentre que els altres comencen a atendre una cUa d'aproximadament 50 pacients.

[Font: COMIB. 05/09/2023

[Foto: AECID / #31_humanitaria Mali-UNICEF nutricion-salud / CC BY NC 2.0