Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Compromís del Ministeri de Sanitat per impulsar un Pla Estratègic Nacional de la Migranya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat organitzarà les primeres Jornades Nacionals sobre la Migranya, que seran de caràcter anual, per formar i informar els professionals sanitaris i els pacients.

Així ho ha manifestat el ministre durant la inauguració de la Jornada commemorativa del Dia Internacional d'Acció contra la Migranya, organitzada per l'Associació Espanyola de Migranya i Cefalea (AEMICE).

En la jornada s'ha destacat el paper dels professionals d'Atenció Primària en el tractament de migranyes i cefalees, que són dues de les malalties més prevalents i incapacitants per a la població espanyola, i que requereixen un abordatge integral mitjançant una atenció centrada en el pacient. 

En aquest sentit, es promociona l'elaboració d'Estratègies en Salut per fomentar una atenció interdisciplinària, experta i personalitzada, com per exemple el Marc Estratègic de l'Atenció Primària i Comunitària, eix vertebrador del Sistema Nacional de Salut.

Tant l'Estratègia per a l'Abordatge de la Cronicitat com l'Estratègia en Malalties Neurodegeneratives contribueixen a una millor atenció de les persones que pateixen cefalees i migranyes, a través de plans individualitzats. 

Investigació en noves teràpies

L'Institut de Salut Carlos III ha finançat dotze projectes d'investigació sobre migranya i cefalea entre el 2020 i el 2022, amb més de 2,5 milions d'euros amb càrrec a les ajudes de l'Acció Estratègica en Salut.

Documents d'interès

[Font: Ministeri de Sanitat. 12/09/2023

[Foto: Rebeca Jiménez / Migraña / CC BY-NC-ND 2.0]