Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Més de 500 persones caminen a la Ruta de les Rutes Saludables, organitzada per Salut amb motiu del Dia de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Caminants d’onze centres de salut han participat en la Ruta, organitzada per la Direcció General de Salut Pública i els centres de salut d’atenció primària. Salut va organitzar per al passat cap de setmana diversos tallers, xerrades, contacontes i activitats relacionades amb la salut mental, el consum i la promoció de la salut.

La Ruta de les Rutes Saludables ha reunit més de 500 persones, que han participat en les dues rutes dissenyades especialment pel Dia de les Illes Balears. Caminants d’onze centres de salut han recorregut els carrers de Palma fins al punt de trobada de les dues rutes, fixat a Dalt Murada.

La iniciativa volia visibilitzar un projecte que ja suma seixanta rutes (més de 190 km) i més de 2.000 usuaris a totes les illes, i que té per finalitat promocionar la salut i els hàbits saludables.

Els caminants han sortit dels seus respectius centres de salut, acompanyats pels seus fisioterapeutes i infermers habituals, i s’han concentrat en dos punts de reunió: un a la plaça de Sant Jeroni i un altre a sa Feixina. Des de cada punt han anat fins a Dalt Murada.

Activitats de salut mental

La Direcció General de Salut Mental ha organitzat diversos tallers, conferències i jocs per apropar la salut mental a les famílies i al públic més jove. Així, al llarg del dijous i divendres passat es varen dur a terme una sèrie de tallers creatius i fotogràfics adreçats als més petits a l’estand de la Direcció General de Salut Mental, en col·laboració amb l’Associació Asperger-Balears i de l’equip de terapeutes ocupacionals de salut mental.

IdISBa

Per la seva banda, l’Institut de Recerca Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) va oferir el dissabte, 2 de març, a les 11.30 h, una activitat per a tota la família per acostar la ciència als més menuts amb el contacontes científic «La vida de la Cèl·lula Cèlia», de la mà de l’investigador Pere Llinàs, del Laboratori d’Epigenètica del Càncer de l'IdISBa.

[Font: Conselleria de Salut. 29/02/2024]

[Foto: Conselleria de Salut]