Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha celebrat la Setmana sense fum

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va dedicar la setmana del 25 al 29 de maig de 2015 a la "Setmana sense fum". Els centres de salut i hospitals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera van acollir, durant 5 dies, taules informatives, projeccions de vídeos utilitzats en els tallers de deshabituació tabàquica, realització de cooximetries i proves perquè els usuaris coneguin l'estat dels seus pulmons i l'edat dels mateixos, a més de lliurament de material informatiu. També van passar de forma aleatòria i anònima l'enquesta recomanada per la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (semFYC) sobre tabaquisme.

La "Setmana sense fum" va començar el dimarts 26 als centres de salut de Sant Jordi i Can Misses, continuant a Es Viver i Sant Antoni, Santa Eulària, Vila i Sant Josep, i es va concloure el 29 de maig, amb taules informatives i activitats als hospitals Can Misses i Formentera i amb una carpa en la qual es va intercanviar fruita per cigarrets, al Passeig Vara de Rey, en col·laboració amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer, i amb la participació dels diferents coordinadors de tabaquisme de cada centre de salut i el responsable de la Unitat de Tabaquisme i Cap de Pneumologia de l'àrea de salut, el Dr. Cascales.

El Centre de Salut de Sant Antoni va canviar el tradicional intercanvi de fruita per cigarrets per una nova i natural manera de fer desprendre del tabac els usuaris fumadors donant-los a canvi una flor. Els usuaris que es varen acostar a la taula informativa instal·lada al centre de Portmany reberen les recomanacions de les responsables de tabaquisme del centre sanitari, la Dra. Marta Gamarra i la infermera Eva Ayala, a més d'altres companys que van col·laborar en la taula informativa.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 28/05/2015]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]