Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Implantació de la vacunació de dones conitzades per lesions de cèrvix

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Salut Pública i Consum, actual Direcció General de Salut Pública i Participació, de la Conselleria de Salut, va emetre una instrucció referent a la vacunació de dones conitzades per lesions de cérvix.

El risc de recurrències de lesions neoplàsiques de cèrvix desprès de la conització és alta, i d'acord amb les evidències actuals, la vacuna contra el virus de papil·loma humà sembla un instrument d'utilitat per disminuir aquest risc.

La instrucció inclou la vacunació de dones conitzades a partir de dia 1 de juliol de 2015, oferint la vacunació a les dones intervingudes des de dia 1 de juny de 2015. També hi consten les indicacions sobre les dones vacunades amb anterioritat.

La vacuna utilitzada es denomia Cervarix®. La pauta és de tres dosis, administrada amb diferents intervals. La primera de les dosis s'ha de posar en el moment de la intervenció.

El Servei de Farmàcia de l'hospital on es du a terme la intervenció ha d'enviar a la Direcció General de Salut Pública la documentació següent: la petició de dosis, una llista nominal i un informe clínic de les pacients, a més d'una Declaració de les vacunes administrades, així com els estocs de les vacunes.

Els centres sanitaris s'han de posar en contacte amb la Direcció General esmentada per poder gestionar aquest tema.

[Font: Conselleria de Salut