Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Son Llàtzer ha celebrat el Dia Mundial de l'Infant Prematur

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

2607El dia 17 de novembre de 2015 es va celebrar a l'Àrea Maternoinfantil de l'Hospital Son Llàtzer el Dia Mundial de l'Infant Prematur, unint-se a la campanya "Socks for Life". Per aquest motiu, el personal d'aquesta àrea va penjar mitjons a la Unitat de Neonatologia.

L'any 2012, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i les seves entitats associades van publicar "Born too soon: the global action report on preterm birth", un informe que presenta per primera vegada estimacions de naixements prematurs per països. S'estima que cada any 15 milions d'infants neixen de forma prematura, abans que s'hagin complert les 37 setmanes de gestació, i que cada any moren 1,1 milions d'infants que han nascut prematurament.

L'informe també inclou 30 nous compromisos amb la iniciativa "Totes les dones, tots els nens", liderada pel Secretari General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, relatius a la prevenció de naixements prematurs i l'atenció prestada als nens que neixen abans d'hora.

Cada vegada més nens prematurs sobreviuen en el nostre entorn, però, en ocasions, no lliures de seqüeles respiratòries (displàsia broncopulmonar) o neurològiques (leucomalacia periventricular, hemorràgia de la matriu germinal, retinopatia), generant un gran impacte en les seves famílies i a nivell socioeconòmic, als diferents països. Per això, la campanya "Socks for Life" ha intentat donar visibilitat al problema d'una manera amable, a la qual l'equip de professionals de la Unitat de Neonatologia i Pediatria de l'Hospital Son Llàtzer s'hi va voler sumar, i fer partícip al conjunt dels professionals que intervenen en el procés d'atenció i cura d'aquests adults que van néixer prematurament.

[Font: Hospital Son Llàtzer]

[Foto: Hospital Son Llàtzer]