Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Alumnes de l'IES Guillem Cifre de Pollença participen en el "Projecte Salut" de l'Hospital de Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els alumnes de segon de Batxiller de l'IES Guillem Cifre de Pollença han visitat l'Hospital de Manacor. Aquesta visita s'engloba dins el "Projecte Salut" que duu a terme l'Hospital des de fa uns anys i que consisteix a donar a conèixer la realitat del centre hospitalari, tot participant d'una visita guiada, així com de conferències i xerrades sobre l'activitat que es desenvolupa a l'Hospital.

Un total de 20 alumnes han participat d'aquesta visita als diferents serveis del centre hospitalari, acompanyats per dos professors. Han estat rebuts per la directora gerent, la Dra. Catalina Vadell, i l'equip directiu, així com per una representació de professionals de l'Hospital. Tots ells han acompanyat el grup d'estudiants i han destacat la importància d'aquesta experiència pilot. La cap d'Atenció al pacient, Marta Casablancas, i el coordinador de docència d'Infermeria, Roberto Oyarbide, han fet una petita introducció sobre els valors i la missió de l'Hospital, així com de la feina que realitza el personal d'Infermeria.

Seguidament, dividits en dos grups per així poder obtenir una informació més propera i directa, els alumnes i professors han fet un recorregut per les àrees d'Urgències, on el cap del servei, Pere Serra, els ha explicat el funcionament d'Urgències, segons el nivell d'urgència de cada pacient. Al Servei d'Anatomia Patològica, la responsable, Maria Gabriela Corte, els ha donat a conèixer les particularitats d'un servei generalment desconegut per la població. A continuació, han passat pel paritori i la planta de Pediatria, on els supervisors, Pilar Romero i Antoni Galmés, els han explicat alguns dels aspectes més importants de l'acompanyament en el part i la lactància materna.

Després han participat en un taller sobre la importància del rentat de mans i la salut, impartit per la infermera, Catalina Capó, i finalment han assistit a una xerrada sobre Psiquiatria i adolescència, impartida per la cap del Servei de Psiquiatria, la Dra. Rosa Molina, qui els ha explicat què són la salut mental i les addicions i ha fet participar activament els estudiants en un interessant taller sobre la concentració.

[Font: Hospital de Manacor. 22/01/2016]

[Foto: Hospital de Manacor]