Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Homenatge als Donants de Sang, zona oest de Palma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S'ha celebrat l'homenatge als Donants de Sang de la zona oest de Palma. Aquest homenatge és el segon dels tres actes que estan previstos al municipi de Palma. Properament se celebrarà a la zona Est. Els donants de sang rebran un diploma i un regal. Un obsequi que consisteix en un punt de llibre de plata per a les 20 i 25 donacions, un petjapapers de vidre per a les 40 i 50 donacions i un plat de Gordiola per a les 60 i 75 donacions de sang.

En aquest acte s'ha reconegut la tasca de les institucions que ajuden a promocionar la donació de sang. En aquesta ocasió s'ha agraït la col·laboració del SAR i de Cobega Coca Cola. Fins ara s'havia reconegut la tasca d'Agroilla, Balearia, EMT, SFM i Grup Malla Publicitat.

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) és l'encarregada d'organitzar aquest acte amb l'ajuda de l'Associació de Donants de Sang de Mallorca. La FBSTIB ha establert un calendari anual d'actes de reconeixement als donants per ajudar les associacions i assegurar que tots els donants de Balears tenen la mateixa oportunitat de rebre un reconeixement amb els mateixos criteris en tota la comunitat autònoma.

L'any 2015 al municipi de Palma es va aconseguir el 38 % de les donacions de sang de les Illes Balears. 9.139 persones (un 2 % de la població palmesana) van realitzar 14.595 donacions de sang, un 1,2 % més que l'any anterior. Mentre que 1.645 persones van donar sang per primera vegada. Palma té una taxa de donació de 36 donacions per cada mil habitants.

[Font: Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 12/02/2016]

[Foto: FBSTIB]