Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut i dieta meditarrània en el Dia de les Illes Balears 2016

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb motiu del Dia de les Illes Balears 2016, la Conselleria de Salut de les Illes Balears tendrà un expositor institucional que dedicarà cada jornada a una temàtica diferent.

El dimarts, dia 1, Dia de les Illes Balears, de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 19.00, els responsables de l'estudi Predimed Plus mesuraran l'alçada, el pes, el greix corporal i la tensió dels visitants que ho vulguin; faran tests d'alimentació, i oferiran recomanacions sobre nutrició. Al llarg de tot el dia, el Departament de Salut Pública oferirà informació sobre la dieta mediterrània i el projecte "Segell Sabor del Mediterrani", que promou l'alimentació saludable en els restaurants.

Així mateix, per als dies 27, 28 i 29 estaven previstes les activitats següents:

  • Dissabte, dia 27: mostra de juguetes i articles perillosos retirats del mercat i un taller de reanimació.
  • Diumenge, dia 28: informació sobre el cribratge de càncer de mama i de còlon; drogodependències i VIH-sida. També sobre les notificacions de les reaccions adverses als medicaments.
  • Dilluns, dia 29: realització d'espirometries i proves de monòxid de carboni exhalat, i medició de l'edat del cor; informació sobre hàbits de vida saludable i la realització d'una ruta saludable; mesuraments de l'edat del cor i dels pulmons i informació sobre hàbits saludables.

A Eivissa i Formentera, també hi havia programades unes Jornades de portes obertes a l'Hospital Can Misses i a l'Hospital de Formentera per al dia 27 de febrer.

[Font: Conselleria de Salut. 26/02/2016]

[Foto: Infosalut]