Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Els centres de salut de les Illes Balears inicien la vacunació contra el pneumococ

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els centres de salut de les Illes Balears inicien la vacunació contra el pneumococ. El nou calendari vacunal infantil establert per a la població pediàtrica inclou tres noves dosis als 2, 4 i 11 mesos d'edat.

No obstant això, la Conselleria de Salut ha previst adaptar la pauta per a tots els infants nascuts a partir de l'1 de gener de 2016 que no hagin estat vacunats contra el pneumococ o que duguin alguna dosi administrada.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, acompanyada de la subdirectora d'Atenció Primària del Servei de Salut, Rosa Duro, i la directora d'Infermeria de la Gerència d'Atenció Primària, Maria Antònia Font, ha presentat avui l'inici de la vacunació contra el pneumococ en el Centre de Salut Camp Redó de Palma.

Patricia Gómez s'ha mostrat especialment satisfeta per la inclusió dins el calendari de vacunacions infantil d'aquesta vacuna que no era a l'abast de totes les famílies de les Illes Balears pel seu cost econòmic, i que suposarà un estalvi aproximat de 300 euros en la protecció de cada infant, tenint en compte que els pares havien de comprar 4 dosis amb un preu unitari de 75 € cadascuna.

"Però, sobretot, perquè la inclusió de la vacuna contra el pneumococ en el calendari infantil suposa la protecció universal de tots els infants d'aquesta comunitat davant una malaltia a la qual són molt vulnerables", ha explicat.

La consellera de Salut ha detallat que per a 2016 s'ha previst la distribució de 16.800 dosis de la vacuna antipneumocòccica (per a les dues primeres dosis necessàries per als nadons nascuts enguany). 13.000 dosis a Mallorca, 1.200 a Menorca i 2.600 a les Pitiüses.

La vacuna 13-valent és eficaç en la prevenció de les malalties greus per pneumococ. Protegeix de les 13 varietats del bacteri més habituals, que són les que amb més freqüència causen la malaltia.

[Font: Conselleria de Salut. 08/09/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]